söndag 31 juli 2011

Fönstertittaren!

Välkomna alla ni som tittar in till mig. Gläds åt alla besökare, nya som gamla.

Älskar fönster, här är två fina som jag såg på vår utfärd under dagen....





L och jag åkte iväg med släpet idag, på jakt efter fina saker till växthuset. Hittade en hel del som jag kommer visa er här framöver!

Nu är glasningen klar och det börjar bli dags att inreda. Ser fram emot detta!

fredag 29 juli 2011

Caj och loppade fat!

Idag har jag stått ute i hällande regn hela dagen och hejat på O:s fotbollslag i en cup. Hade kameran med men den fick ligga kvar i bilen, det var alldeles för blött för att fota. Målen trillade in men i finalen sprack segersviten, trötta och blöta grabbar fick se sig besegrade! Sånt känns.....

Visar bilder från igår istället. Vi styrde kosan till Öland och eftermiddagen ägnades åt loppis, igen. Har verkligen snöat in på fat i olika storlekar. Är så kul att gjuta med faten som mall, ska visar er hur jag gör nästa gång så att ni själva kan prova på. När priset ligger på mellan 5 och 30 kr så kan man ju köpa en del!!


 
På ÖB sålde de zinkkrukor för halva priset så en del av dessa fick också följa med hem. Allt var egentligen tidsfördriv inför kvällens höjdpunkt. Caj Karlsson och Johan Glössner spelade på Kackelstugan, ett litet mysigt ställe på Öland, och dit fortsatte färden framåt kvällen.

Efter en helt magisk kväll åkte vi hemåt i natten. O fick en autograf med sig hem och kände sig förstås extra nöjd...

 


tisdag 26 juli 2011

Betongfat!

Vi fick skaparlust igår. Det blev betongfat och fler ansikten.  







               Visar er ansiktena en annan gång. Idag blev det fat!

måndag 25 juli 2011

Blomman för dagen

Ett litet, litet frö kan ge stor och färgrik utdelning. En lättodlad och lättskött ettåring som erbjuder blomning i stort sett hela sommaren. Blomman för dagen, här i en cerise variant.





För dig som letar efter en snabbväxande och tålig sommarblomma kan jag varmt rekommendera denna. Den finns i flera olika färger och när den är överblommad så samlar du in fröer, så har du till nya plantor nästa år!

Idag blir det sommarlunch hos min kompis C. Hon har en underbart söt liten kolonilott inne i stan och dit är jag bjuden idag. Gissar att det blir något somrigt gott att äta. Jag har lovat att ta med svalkande rosévin som vi ska njuta av så därför blir inte lunchen förrän kl två!! Idag skiner solen från en nästan klarblå himmel så det bådar gott!

Hoppas ni också får en bra dag!

söndag 24 juli 2011

Dörrar och glas på plats!

Nu kan man gå in i växthuset på riktigt! Dörren som L  har snickrat ihop har kommit på plats men än finns inget handtag. Ska försöka hitta ett gammalt sådant.




Som sagt är det ett herrans jobb med att glasa, tog mer tid än vi trodde att det skulle göra. Taket är klart och ena kortsidan, nu är det bara resten kvar. Ett par rutor har gått i kras men faktiskt inte så många. L har skärt till glaset själv hos en fönster- och dörrtillverkare i dennes glasverkstad. Gissar att det faller på min lott att putsa rutorna sedan, eller vad tror ni?







fredag 22 juli 2011

Zinkshopping

Ängsbacken finns fina krukor och annat pynt till trädgården också, inte bara växter. Detta hittade jag idag och eftersom jag tänker mig mycket zink och plåt i växthuset så tror jag att det kommer passa in där. Den flätade korgen ska jag ha mitt olivträd i, kommer matcha i färgen till det grå.









L håller på som bäst med att glasa växthuset, 160 stycken rutor ska på plats. Montera glas, sätta fast glaslist, kitta och måla. Det tar sin tid men måste göras. Visar bilder snart!

torsdag 21 juli 2011

Pysseldag!

Igår blev vi inbjudna till svärmor på en pysseldag. Vi fick härja fritt i hennes scraprum där det finns hur mycket fint som helst. Till en början var det svårt att välja vad man skulle hitta på att göra men snart så lossnade det och fantasin och skaparlusten tog överhand. Här ser ni vad vi fick ihop under dagen, mammor och barn tillsammans!










Olle vill gärna visa sitt kort han gjorde till pappa. Ett fotbollskort i deras favoritlags Liverpools färger. Med text som kan få vilket fadershjärta som helst att smälta!




Idag är det höstväder igen!! Vad ska vi hitta på för pyssel idag tro?