tisdag 20 september 2011

Norrlands röda guld!


Min svärfar åker till Norrland en vecka varje höst. Mest för att jaga älg och umgås med sina jaktkompisar men jag vill tro att han även gör den långa resan för att dela med sig av sin lingonskatt när han kommer hem!


Hur som helst så får jag alltid påsar med dessa härliga röda bär av honom. Det är verkligen generöst. Nu har det alltså blivit lingonkok och här får ni ett bra recept på sylt.

1 kilo lingon
2 dl vatten
6 dl socker

Rensa, skölj och koka upp bär, socker och vatten. Låt koka i en kvart. Skumma och häll upp på burkar.



Ser ni att jag la i ett blåbär också, allt för smakens skull!



7 kommentarer:

  1. Det är så fin färg på lingonen, men jag gillar inte dem så mycket tyvärr.
    Sylten verkar jätte god!

    Kram Helena

    SvaraRadera
  2. Det ser för härligt ut - och jag är övertygad om att blåbäret tillför det där lilla extra=)

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  3. Hej min vän...Ja tänk vilka skatter de finns i vår natur ändå. Och så lite man tar reda på, ja jag iallafall är usel på de. Gott de ser ut man blir sugen på blodpudding tom, hahaaa. Ha de gott ...

    Kram Lisa

    SvaraRadera
  4. Gott!

    Fick du inte en bit älgstek också`? Det är ju också gott:)

    Kram Marie

    SvaraRadera
  5. Underbar härlig färg, och lilla blåbäret gör nog säkert sitt =)
    Ha det gott!
    KRAM

    SvaraRadera
  6. Vilken underbar färg lingon har, och lingonsylt smakar underbart...

    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  7. Hej Camilla!
    Ja, det är verkligen Norrlands guld, det ser jättegott ut, älskar lingon till kåldolmar och blodpudding:) Blåbäret gör säkert sitt oxå:)

    Min lilla mamma brukar ge oss några burkar när hon kokar:)Gulligt av din svärfar att tänka på er:)

    Ha det så gott, och var rädda om er.
    Kramizar
    marie.haven@hotmail.com

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva några rader....