Idag har vi kokt Öländska kroppkakor. Har ni aldrig testat detta måste ni göra det.
Det är verkligen jättegott!
Här får ni en beskrivning på hur man gör.
Skala 5 kg potatis och riv dessa grovt. Koka cirka 3 hekto potatis som du sedan pressar och blandar med de rivna. Blanda också i 1 msk salt och 1/2 dl vetemjöl. Till fyllningen tar man 6 hekto rimmat sidfläsk, 1 hackad gul lök och 2 tsk krossad kryddpeppar. Rulla till bollar och lägg i kokande vatten och låt koka cirka 1 timma. Servera med kall mölk eller grädde, skirat smör. Lingonsylt är också gott till. Det blir cirka 30 st.
Hej
SvaraRaderaWow vilket kalas ni haft! Min mamma brukade göra kroppkakor, men jag var väldigt kinkig som barn. Nuförtiden finns det knappt något som jag inte äter, så jag kanske skulle testa iallafall. Sönerna lär gilla det.
Ha en fin proppmätt kväll
Kram
Guuud så gott!!
SvaraRaderaVi har pratat länge om att ge oss på det..vi får väl se när det blir!
Jag länkade hit från matbloggen..
Här blev det kalopps ikväll..gott det med!
Nyfiken på hur många pappa åt..:-)
Kram Lena
Mums så gott! Det vattnas i munnen... Hittade hit via Lenas matblogg och om jag blev hungrig där, så blev jag ännu mer hungrig nu....
SvaraRaderaTack snälla för receptet, nu kanske man vågar sig på att försöka göra egna!
Må så gott!
Kram Lindha
Tack för receptet, ska faktiskt prova detta!
SvaraRaderaKram Eva
Har ätit men aldrig gjort själv.
SvaraRaderaMan kanske skulle ta o prova:)
Tack för receptet:)
Ha en fin kväll:)
Kram Tina
Hej..Oj de ser verkligen gott ut. Vi kör med Pitepalt vi de är också kanongott. önskar dig en fin start på veckan..
SvaraRaderaKram Lisa
Tack så hjärtligt för dessa alldeles underbart goda kroppkakor. Kram Eva & Tommy
SvaraRaderaHej Camilla!
SvaraRaderaJag har aldrig ätit hemmagjorda kroppkakor, men det låter ju gott:) Det ser inte så lätt ut att göra dem.
Jag har skrivit ner receptet, ifall jag skulle få lust att testa:)
Må så gott, och var rädda om varann.
Kramizar Marie
Mm, gott!
SvaraRadera