måndag 27 juni 2011

Rosprakt!

New Dawn i blom längs garageväggen.

Visst är det fint men ska jag vara riktigt ärlig så tycker jag faktiskt att rosen är en ganska överskattad blomma. Doftar den gott, okey då kan jag också tycka att den är fantastisk, men annars är den ganska skräpig. Jobbig att ta hand om är den också, rostaggar är ett elände, riktigt ont gör det om man kommer emot för hårt.
Spaljen är ett hemmabygge, gjord av rundstav och gardinknoppar från Ikea. Köpte ett helt gäng på loppis en gång och efter att ha legat i en påse nere i källaren kom de till slut till användning!
Som sagt, jag både gillar och inte gillar rosor. Kan inte riktigt bestämma mig för om jag ska ha dem kvar eller inte. Vi får se!

7 kommentarer:

 1. Är de i vägen är det inte så skönt, men annars tycker jag jättemycket om rosor:)
  Min New Dawn frös sönder förra vintern, så den nya är liten och tanig än...

  Ha det fint! Kram Marie

  SvaraRadera
 2. Jag har bara en liten ros.Röd storblommig vet ej namnet.
  När vi flyttade hit så fanns det några småblommiga rosa rosor.De grävde jag upp o kastade:o Tyckte de var för taggiga.Det ÅNGRAR jag (snyft)
  Fin spalje ni gjort till rosorna.

  Ha det fint
  Kram Tina

  SvaraRadera
 3. Jag tycker rosor är så vackert, önskar jag hade fler. Har en New Dawn men den har inte lyckats blomma än, Bambi äter upp den.
  Din spalje är jätteläcker, vilken god idé!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Jag tycker New Dawn är en jätte vacker ros! Kmmer ihåg i mina föräldrars trädgård när jag var barn, när det snöade ljusrosa rosblad över hela gräsmattan, det tycket jag om!
  H det bra!
  Ullis

  SvaraRadera
 5. Trodde inte att man fick säga att man inte gillar rosor...jag har några, men vet inte hur jag ska sköta dem. Växer bara rakt upp med fyra till fem stänglar. Inte fint, men fina blommor.
  Vad smart att använda gardinknoppar, snyggt!

  Kram Helena

  SvaraRadera
 6. Din New Dawn är väldigt fin! Jag gillar den verkligen, men jag förstår vad du menar med din kluvenhet till rosor. När de står i knopp för att sedan börja blomma är det helt underbara, men visst, lite skräpiga och vassa och tråkiga efteråt! Jag har nyss satt en New Dawn själv, och jag hoppas att jag kommer att gilla den! Annars är min favorit Honungsrosen!

  Kram // AH

  SvaraRadera
 7. Underbara bilder och super fint "staket"
  Förstår precis hur du känner med rosor, jag är likadan. Ena dan gillar nästa vill jag plocka bort.....(0:
  Hatkärlek
  Önskar dig en underbar vecka
  Kram

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva några rader....