Nu är det billigt att köpa paprika och har man egenodlad så är ju det toppen. Jag brukar göra paprikainläggning i augusti och ta fram under höst och vinter. Gott till en köttbit eller i en mustig gryta. Delar med mig av ett recept som jag tycker blir gott!
2 gröna paprikor
2 röda paprikor
2 gula paprikor
3 gula lökar
1 msk salt per liter vatten
1 1/2 dl ättiksprit
3 dl vatten
1 1/2 dl strösocker
några blad färsk basilika (eller 1 tsk torkad)
muskotblomma
1 tsk Atamon
Skölj, kärna ur och skär paprikorna i strimlor eller bitar. Skala löken och skär i tunna skivor. Förväll paprika och lök i kokande, saltat vatten i två minuter och låt rinna av. Lägg lök och paprika i glasburkar. Koka upp ättiksprit, vatten, socker, basilika och muskotblomma och låt lagen koka i fem minuter. Ta grytan från värmen och tillsätt Atamon. Häll den heta lagen över paprikorna och förslut burkarna väl.
Lycka Till!
Åh, ser så gott ut! Visst känner man sig rik när man gör inläggningar på burk, lite rejäl duktig husmor liksom;)
SvaraRaderaGrattis till vinsten i förra inlägget! Turgumma där...
Tack för receptet!
Kram Eva-Mari
Tack för receptet, måste prova. Verkar jättegott !!!Kram Eva
SvaraRaderaSer mums ut. Duktig du är gumman..
SvaraRaderaKram Lisa
åh det verka gott...
SvaraRaderanu har jag deltagit i din utlottning med....
jo så fina dina krukor var...super...
Ha en bra dag Kram Malin
Hej vännen!
SvaraRaderaNu får vi hoppas att Posten sköter sitt jobb så att du får ditt paket i dag! =) Så roligt att ljusstaken får hedersplats i ditt vackra växthus, där kommer den passa perfekt.
Kul att du vill vara med i utlottningen, lycka till! =)
kram kram ♥
Låter gott:)
SvaraRaderaVilken härlig loppis ni varit på och grattis till vinsten,har inte varit och läst hos dej på
ett tag:0
Ha det allra bäst:)
Kram Tina