måndag 19 december 2011

Julgodis i stora lass!


En julig tradition i vår släkt är att göra julgodis tillsammans. Vi gör två sorter var och eftersom vi är fyra familjer som träffas så får man ganska många sorters godis med sig hem. Vissa har stående favoriter som görs år efter år, andra är lite mer vågade och prövar på nya sorter. Gott blir det alltid!

Sedan äter vi förstås något gott också, och fikar och dricker glögg och leker paketleken!

Som ni hör brukar det bli en helkväll tillsammans!

Här är ett smakprov från igår kväll!



På med locket på burkarna och in i kylskåpet. Inte något nallande här inte! Kvällen innan julafton brukar jag göra ett mumsigt godisfat, då smaskar vi ordentligt. Kvällen innan julafton ska också granen in. Den klär vi sedan i rött och silver, så har det varit i alla år och så får det bli även i år.  

Man måste spara det bästa till sist, eller hur!!   

11 kommentarer:

  1. Jajamänn, inget för-frosseri!! Idag glöms det tyvärr ofta bort, att längta. Allt ska tas så fort som möjligt. Så kan jag känna mig lite gammeldags, att man ska vänta in julen, och sedan få fröjda sig ;-)
    Julgodiset ser verkligen läckert ut!!
    Kram Marie1

    SvaraRadera
  2. Hjälp, så mycket godis! Jag skulle aldrig klara att vänta till dan före julafton... jag har noll karaktär när det gäller godis!

    Ha en skön kväll.
    Kram Eva-Mari

    SvaraRadera
  3. Visst är det en mysig tradition!! Och mysigt hade vi...:-)

    Jag har "nallat" några bitar ikväll..så gott!!

    Ha en fortsatt trevlig vecka!!

    Kram Lena

    SvaraRadera
  4. Hej Camilla...åh vad gott det såg ut, och så mysigt att göra det tillsammans och att ha en tradition. Det var ett tag sedan jag var inne hos dej,ska säga att jag allmänt knappt besökt några bloggar på sistone....men det blir bättre efter jul ;) Men så underbart vackert ditt växthus blev, i julskrud.....supermysigt! din header är också jättefin.

    Ha en bra dag
    Kram Malin

    SvaraRadera
  5. Mums för julgodis. Dottern gör allt godis i år. Så det blir nog många nya sorter. Lakris och chokladkola, Bountybitar och vaniljischoklad tror jag det blir!/Lila-Christina

    SvaraRadera
  6. Åh så mycket gott! Mums, känns väldigt förbjudet dock för mig som inte äter något som är sött. Men själv gör jag tryffel och ischoklad, det duger gott. ;-)

    Paketleken är kul, tradition för oss efter flera års lekande.

    God Jul!
    Kram - Anna

    SvaraRadera
  7. Vilken jättemysig tradition! Det gör mig glad när man sätter mys och gemenskap i fokus till jul... Varm julkram från mig! //Marie

    SvaraRadera
  8. Så mumsigt och vilken god idé att träffas och göra tillsammans!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  9. Hejsan! Ville titta in och önska dig en riktigt glad och fridfull jul!
    Även hos oss kommer granen in först imorgon kväll, det känns så härligt att sedan stiga tidigt upp på julaftonsmorgonen och njuta av den lysande granen.
    Hoppas du fortsätter blogga efter jul, här är alltid så mysigt att titta in. Visst är det krångligt med Blogger emellanåt, gäller bara att inte ta för stor stress för det hela.
    Ha det gott!
    Krams, Jessica

    SvaraRadera
  10. Oj vad mycket gott ni gjort! Jag som endast köpt julgodis. Misslyckas oftast med kola och dylikt. Har iaf bakat pepparkakor och rullat köttbullar:)

    Stor julkram på dig!
    /Helena

    SvaraRadera
  11. God Jul min fina!

    Ha en riktigt skön helg. Kram Marie

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva några rader....